Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Morze Śródziemne nie jest dla nas zbyt gościnne. Ciągłe alarmy wykańczają załogi do cna. Włoskie lotnictwo namierzyło ogromny konwój kierujący się na Maltę. Koniec laby przy wysepce. Czas na łowy
Patrol zaczął się spokojnie. Płynąłem w kierunku namiarów oraz dymów na horyzoncie. Po chwili ktoś zapalił latarnię i wiadomym się stało gdzie należy atakować.
Wejście do konwoju było utrudnione, bo eskorta kręciła się dookoła. Dzięki cOde udało się zrobić wyrwę ( dzięki ) i wejść w pobliże frachte.
Pierwsze cele były odległe, mimo to puściłem torpedę do oddalonego o ok 3000m T3 - pudło. Kolejne torpedy także pudłowały . Aż w końcu trafiłem tankera, który - odpłynął jak gdyby nigdy nic.
Tymczasem cOde szalał topiąc co popadnie
A ja wreszcie zniszczyłem swój pierwszy cel:
Po czym zaatakowałem drugi
Niestety zostałem wykryty i zaatakowany przez eskortę.
Tuż przed zanurzeniem puściłem torpedę do unieruchomionego wcześniej tankowca i zanurzyłem się przy huku wybuchających bomb głębinowych.
20 minut uciekałem, po czym wynurzyłem się i dobiłem swoją ofiarę.
Dzięki za patrol !!!!
SH3Img@18-2-2013_22.48.58_62.png
Plik ściągnięto 4 raz(y) 156.56 KB
SH3Img@18-2-2013_22.49.3_335.png
Plik ściągnięto 5 raz(y) 252.95 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
sOnar [Usunięty] Kommodore
#2 Wysłany: 19 Luty 2013, 10:57
No no. Code Twoje criticale są co raz lepsze, piękny tonaż - szkoda, że Cię zatopili
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: seria Wing Commander (wielki fan), Silent Hunter III, seria Hitman, Fallouty Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 73 Skąd: ze Śląska
#3 Wysłany: 20 Luty 2013, 19:54
No w tej misji miałem jakieś szczęście i każdy statek zatapiałem tylko 1 torpedą
1 torpeda = 1 zatopienie
A celowałem głównie w dziób pod 2 masztem i wtedy ładnie Old Passengery toną
No trochę smutne, bo potem zacząłem płynąć na głębie
Wolałem dać sobie spokój i nie ryzykować dalej (jeszcze 3 torpedy mi zostały ^^)
Ale potem przypomniałem sobie, że zapomniałem zamknąć jedną wyrzutnię i na 88 m z powrotem płynę na 20 m, by ją zamknąć
Wypingała mnie Fregata Black Swan i puściła do mnie cała paczke
Przepłynęła nade mną, próbowałem uciekać, ale bomba głębinowa idealnie trafiła w kadłub na rufie i koniec
Popełniłem najgorszy błąd
Nie sprawdziłem czy pozamykałem wszystkie wyrzutnie
EDIT: Dlatego teraz zanim pójdę na głębie (klawisze Y + W)
Chyba tak bardzo byłem tym zafascynowany, że mi udaję się zatapiać statki 1 torpedą, że pominąłem ten krok
Ale i tak dostałem w kadłub tak więc i tak jakbym zamknął wyrzutnie to by to chyba nic nie dało ?
_________________ Zwał się John C. Butler a był naprawdę podłym draniem
Ilekroć próbowałem poczęstować go cygarem
On stanowczo odmawiał
Fundując mi soczystego jeża prosto w twarz
Udany patrol to taki w którym c0de zatapia 4 DD-eki
Ostatnio zmieniony przez c0de 20 Luty 2013, 20:04, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum