Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Heh, moje pierwsze poważniejsze spotkanie z eskortą. Jak do tej pory skutecznie robiłem ich w bambuko. Z prędkością 2-3 węzły na głębokości 25 metrów są głusi i ślepi Bez większych kłopotów udaje się wjechać w konwój i siać zniszczenie.
Poniższy screen to spotkanie z Black Swan Co prawda teraz już gryzie dno, ale zdążyła jeszcze obrzucić mnie g***em
SHO.jpg
Plik ściągnięto 27 raz(y) 268.54 KB
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#42 Wysłany: 23 Wrzesień 2013, 11:45
nigdy jeszcze nie widziałem tak tempej i nieskutecznej eskorty gdyby nie samoloty, to mógłbym spać spokojnie.
Jest z eskortą jednak mały problem - 3 razy do niej strzelałem i 1 torpeda jak się okazuje w każdym przypadku to na DD czy fregatę za mało nie tonie draństwo
No ja właśnie się mocno wkurzyłem. Realizowałem kolejną misję w kampanii. Eleganckie podejście, piękny strzał pod kil, eksplozja i wrak tonie. Kątem oka jednak zauważam ikonę braku połączenia. Po chwili wyrzuca mnie do lobby. Loguję się raz jeszcze i co? Misja od nowa - mój merch, kilka minut temu zatopiony płynie pięknie kręcąc bączki, a ja mam komunikat, że mnie wykryto...
Masakra z tymi serwerami!
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#46 Wysłany: 23 Wrzesień 2013, 19:46
Jedno pytanie chłopaki - co to są te sztaby złota, które się kupuje za diengi, do czego to służy i z czym to się je
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#48 Wysłany: 25 Wrzesień 2013, 18:59
Coś dobrego się dzieje w temacie. Drugi dzień z rzędu loguję się bez chwili oczekiwania .
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Za to są poważne problemy z utrzymaniem połączenia.
Wiem, że dało się już zauważyć, że mocno krytycznie podchodzę do SHO, ale jak mi dziś trzy razy z rzędu wywaliło z gry podczas podejścia do konwoju w misji rozpoznawczej, a po każdorazowym przelogowaniu lądowałem w środku konwoju i szlag trafiał niezauważoną obserwację to podziękowałem na dziś na dobre...
Niby nic, i da się grać, ale w misjach rozpoznawczych traci się 50% cennego EXP (co ma znaczący wpływ na realizację założeń kampanii) i jest cholernie irytujące...
Z Foxem dwukrotnie próbowaliśmy wejść do wilczego stada. Foxu się meldował, ja też - tyle, że w zupełnie innych kwadrantach....
Makabreska Panowie...
KIA KIA KIA KIA KIA
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#51 Wysłany: 25 Wrzesień 2013, 20:47
Ej! ja tylko raz zostałem wykryty w takiej misji. Wyrzuca mnie B. rzadko, a konsekwencje są praktycznie żadne.
A z naszym konwojem - przynajmniej dostałeś 1300$ za free jak dla mnie bomba.
Jest źle, i to nawet jeszcze gorzej.
Właśnie zbieram się w sobie, żeby nie wypieprzyć tej gry za okno... Znaczy, to będzie trudne, bo to przeglądarkowe coś, ale co tam - coś wymyślę.
Zaatakowałem grupę uderzeniową, wpakowałem w Queen Elisabeth 3 magnetyki. Przeładowałem rury. Wystrzeliłem - znów trafiłem. Poszła na dno. Tyle, że gra też, bo mnie wywaliło. Momentalnie wracam do gry - i co widzę? Pogryziona 3 torpedami QE oddala się za horyzontem a ja płynę w drugą stronę.
Serio - to jest po prostu kaszana i szkoda na to nerwów.
Dobra, szkoda na to nerwów na tym etapie rozwoju gry. Bądźmy obiektywni - choć trochę.
Aha, testowałem grę na IE, Firefox i Google Chrome. Wyłączałem i włączałem zapory. Instalowałem i odinstalowałem dodatki do przeglądarek. Wszędzie ten sam shit.
W załączniku screen z ataku na QE:
SHO.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 322.64 KB
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 26 Wrzesień 2013, 08:08, w całości zmieniany 2 razy
#53 Wysłany: 26 Wrzesień 2013, 11:23
Daritto! musisz zapamiętać iż jesteś beta testerem, a nie graczem :p jak coś Ci niedziała, to wyślij raport do supportu - ja już tak z 2 razy robiłem, o to w tym chodzi
Miałem wczoraj identyczną sytuację, ale z innym rezultatem - polowałem na Nelsona i jak podszedłem to mnie wykryli - zdążyłem jednak puścić cygaro. a potem jeszcze jedno i w momencie kiedy to robiłem to mnie wyrzuciło. musiałem się przelogować, okazało się że druga torpeda trafiła, ale Nelson nadal płynie i to w niekrozystnym kierunku, gdyż pokazał mi pośladki ;p posłałem za nim jeszcze 2 torpedy - obie trafiły i poszedł na dno. Miałem dużo szczęścia, ale się udało. Drugi raz może się nie udać - trudno, to symulacja, kapitan może musiał za potrzebą - sraczkę ma czy co ;p
A eskorta grzecznie przepływała raz po raz 10 metrów za moją rufą zrzucając bombki XD
Foxiu, ale co mam wysłać developerom? Żeserwer wywala? Zrobiłem to już dwukrotnie. Takich jak ja jest zapewne wielu, i co z tego. Zamiast poprawiać optymalizację gry jak na razie dostawili dwa serwery, żeby się więcej ludzi logowało.
KIA KIA KIA KIA KIA
#57 Wysłany: 26 Wrzesień 2013, 18:49
No to jest właśnie kwestia która mnie zastanawia. Wszelkie pytania do supportu odnośnie dostępności tych widokow nie przyniosły odpowiedzi, więc zakładam że tego jeszcze nie zaimplementowali. Albo nie potrafimy tego uruchomić
Hę? Ale z czym macie problem?
Widok zewnętrzny działa już od jakiegoś czasu. Może od tygodnia. Wystarczy wcisnąć odpowiedni przełącznik (taki suwak z drabinką po prawej stronie ekranu) w momencie jak okręt jest wynurzony i już masz widok zewnętrzny. Mało tego - masz też możliwość obserwacji przez lornetkę.
A poniżej załączam Wam przykład zabugowania gry. Oczywiście, wiem, że Beta - po prostu jako ciekawostka. Temat zgłosiłem już do developerów:
Atakowaliśmy z Cmd_Jackiem konwój. Wysiekliśmy 5 jednostek - jak na biedne kaczki to naprawdę świetny wynik
Ale - misja nie została finalnie zaliczona. Na screenie widać problem - zniszczonych celów 5 na 2 wymagane a misja nadal aktywna
SHO.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 322.3 KB
KIA KIA KIA KIA KIA
#59 Wysłany: 26 Wrzesień 2013, 22:45
Daritto - dzięki cały czas miałem aktywaną listę u-bootów i przysłaniało mi to widok na ową opcję. Co prawda i tak nie będzie ona zbyt przydatna, ale miło że wogóle jest
Trochę jak chodzenie po okręcie w SH5, po paru razach się nudzi
Heh, no byłem lekko zaskoczony, że nie wiecie o tej opcji Z reguły to ja ostatni coś ciekawego zauważam hehe.
Powiem Ci, że udostępnione filmiki na YouTube mają się nijak, do możliwości graficznych gry. Chciałbym choć w połowie widzieć taką jakość grafy jaka jest prezentowana na YT w samej grze heh.
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum