Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 13 Październik 2013, 22:28 C3 w KOTA
Czemu C3 jest aż tak ciężki do zatopienia? :p czy tak było rzeczywiście, iż te statki miały taką świetną konstrukcję?
W dzisiejszej misji wpakowałem 4 torpedy - 2 pod kil , w burtę i efektem był JEDYNIE większe zanurzenie w części dziobowej i redukcja prędkości o 50%... jednak daleko mu było do zatonięcia...
Czy coś jest nie tak z tymi jednostkami, czy tak ma być? :p
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 13 Październik 2013, 22:39 Re: C3 w KOTA
PL_fox6 napisał/a:
Czemu C3 jest aż tak ciężki do zatopienia? :p czy tak było rzeczywiście, iż te statki miały taką świetną konstrukcję?
W dzisiejszej misji wpakowałem 4 torpedy - 2 pod kil , w burtę i efektem był JEDYNIE większe zanurzenie w części dziobowej i redukcja prędkości o 50%... jednak daleko mu było do zatonięcia...
Czy coś jest nie tak z tymi jednostkami, czy tak ma być? :p
Nie mam pojęcia. Może sOnar jest w stanie powiedzieć jaki mechanizm rządzi uszkodzeniami C3. Podobnie jest z Ore Carrierem, chociaż jego jednak łatwiej ubić.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Dziwne. Jakbyś mówił o C2 to bym wiedział. Tam to nawet szukamy, co powoduje jego wytrzymałość, ale nie da się tego odnaleźć. Ale C3?I Ore Carrier (jak podaje Jacek)? Dziwne. C3 zwykle po 2 torpedach schodzi. Ore Carrier często mi po 1 schodził.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 14 Październik 2013, 08:07
W sumie masz rację Finku. Chodzi mi przede wszystkim o C2 (moja pomyłka, zawsze mi się te nazwy myliły)
Co do Ore Cariera i C3. Z ostatnich przypadków. Oba schodziły po dwóch torpedach - 1 pod kil , 1 w burtę.
Ale zdarzało mi się, że aż 5 torped musiałem władować w te statki.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#5 Wysłany: 14 Październik 2013, 08:21
czyli powiadacie że miałem pecha ;p no cóż, widać był wyładowany pumeksem
#6 Wysłany: 14 Październik 2013, 11:35
C3 i Ore schodzą na dno. C3 po dwóch w śródokręcie, pierwsza pod dno...
Ore po jednej pod dno - czasem po dwóch. Dobitka w burtę...
C2 został przerobiony na dowódcę konwojów po tym jak się okazało, że nie lubi tonąć poniżej 4 torped.
Osobiście widziałem krytyka C2 jakiego dokonał W.A.R.D.C_Rejzik. Jedną torpedą złamał go w śródokręciu ale to czynnik losowy. Po prostu tak mu wylosowało. Piękny to był widok - wręcz rarytas.
Ładować w c3 i ore amunicje pisząc misje. Będą schodziły lżej
Ostatnio zmieniony przez sOnar 14 Październik 2013, 11:37, w całości zmieniany 1 raz
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#8 Wysłany: 14 Październik 2013, 12:20
Kiedyś zatopiłem Ore Carriera - sorry pomyliłem się potrzebowałem 3 torpedy
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 14 Październik 2013, 12:31, w całości zmieniany 1 raz
sOnar [Usunięty] Kommodore
#9 Wysłany: 14 Październik 2013, 19:20
PL_CMDR Blue R napisał/a:
A z ciekawości. Testowałeś C2 z amunicją?
Nie testowałem. Nie wiem więc jak się zachowuje napchany trotylem...
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#11 Wysłany: 19 Październik 2013, 01:59
W bodaj 17 patrolu posłałem na dno C3, torpeda trafiła w dziób okrętu.
Potem nastąpiła potworna eksplozja.
Pierwszy raz mi się chyba zdarzyło, że C3 zatonął od 1 cygara.
Prawdopodobnie był wypełniony amunicją.
Fotki pod opisem patrolu.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#12 Wysłany: 13 Luty 2014, 19:13
Masz Fox rację, miałeś pecha. W jednym patrolu udało mi się C3 posłać na dno piękną jedną rybką, a w innym dostał 2 i nawet nie zwolnił, więc no, zależy od wypełnienia
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum