Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Czaimy się pod Loch Ewe paraliżując tutejsze szlaki komunikacji morskiej. Nasz wolfpak posłał na dno już sześć statków w tutejszym akwenie. Częste patrole uniemilają nam życie. W hydrofonach narasta potężny szum. Czyżby szedł upragniony konwój?
mendy co mnie nękały przez ostatnie 20 minut patrolu.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 83.15 KB
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 21 Październik 2013, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
Znaczy w całym sezonie ci chodzi? Bo w tabeli około 88,5-89k jest, gdyż kariera za prawie 15k idzie do nieliczonych już. Więc wynik 100k przekroczysz, jak do następnego KIA zatopisz jeszcze około 12k.
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#3 Wysłany: 22 Październik 2013, 08:04
Patrol jak dla mnie świetny, płynę sobie 1 km od grupy niszczycieli bombardujących kogoś i puszczam torpedę za torpedą Do lotniskowca posłałem dwie rybki, jedna nie trafiła, druga odbita. Przyznaję, że w celowaniu już jestem dość dobry, bo żadna z torped jaka poszła do handlowców nie chybiła. Posłałem też jedną (niestety, ale więcej nie miałem załadowanych) do Old Passanger Linera, dostał pięknie w rufę, ale zanim torpedę przeładowałem był już dość daleko, czy to ten Old Liner, którego zatopił U-55 to nie wiem. Po zatopieniu ostatniego zostałem zaskoczony przez DD-eka i nie zdążyłem zrobić uniku. Pierwsza bomba spowodowała ciemność i dość mocny przechył, a druga bomba spowodowała błąd "Nie wysyłaj" A szkoda, bobym sobie popatrzył jak moja ostatnia ofiara tonie...
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#4 Wysłany: 22 Październik 2013, 12:13
Witam.
Jeśli chodzi o mnie to miałem niesamowite przeżycia. Najpierw przepłynęła nad moją głową jedna menda, ale chyba nawet nie wiedziała, że jestem pod wodą.
Obróciłem momentalnie peryskop i zobaczyłem "carriera" - puściłem mu wiązankę 4 torped - ale niestety płynął zbyt szybko (wyszło mi, że 22 węzły). Później jeszcze strzeliłem z rufowej ale nie trafiłem.
Kiedy w końcu dopłynąłem do konwoju, najpierw posłałem na dno tankera T3, za chwilę został zatopiony Medium Split Merchant.
Próbowałem jeszcze zatopić Arrowa - ale niestety. W pewnym momencie wydawało mi się, że przepływa koło mnie jednostka załadowana amunicją - powiedziałem wtedy:
...I SPRAW PANIE BOŻE, ŻEBY ANI JEDNA TORPEDA NIE TRAFIŁA W TEGO, KTÓRY PŁYNIE KOŁO MNIE
Ponieważ stałem unieruchomiony, miałem spokój przez pewien czas, dopóki mnie mendy nie zaczęły pingać...
...błyskawicznie alarmowe zanurzenie - na ok. 67 metrów - i tak przez blisko 20 min. musiałem tym mendom spier...
No ale się udało !!!
Dzięki za fajny patrol koledzy.
Gratulacje za świetne wyniki - a kolega U-55 to musi się nauczyć pisać sprawozdania z patroli
Tak jak napisałem - we wszystkich patrolach do tej pory przekroczyłem 100.000 ton.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 22 Październik 2013, 12:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum