Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Gdy Propaganda Czeka
29 II 1940,
godzina 22:00
Ocean wzburzony, pochmurno
U-Booty: VIIB 1940 zawodowcy
Czas misji: 2h
Tło historyczne: (na podstawie kampanii w grze planszowej Steel Wolves)
Zima 39/40 była ciężka dla U-Bootwaffe. Najpierw w Grudniu za utratę 3 okrętów zatopiono tylko 127 tys. BRT, potem w styczniu za 2 okręty zatopiono tylko 77 tysięcy. Obecnie kończy się luty, a za cenę utraty U-37 zatopiono tylko 100 tysięcy BRT.
Gdy ostatniego lutego U-34 odnajduje konwój OB-25, jest to ostatnia szansa na poprawienie statystyki.
Odprawa:
Panowie, oczy całych Niemiec zwrócone są na was. Oto przed wami szansa, na którą czekaliście całą zimę. Zbierzcie się pod konwojem i zaatakujcie w nocy.
Rozszarpcie ten konwój na strzępy!
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#4 Wysłany: 26 Luty 2014, 22:02
Taaa...ja to strzelałem jak niewidomy
Z 6 moich torped które trafiły (50 % skuteczność) 5 trafień było bez żadnego namierzania, ponieważ było za ciemno.
Jedynie ten jeden na spółkę z Tesem to było trafienie z namiaru - wcześniej prawdopodobnie oberwał jedną lub dwiema moimi torpedami.
Dla mnie patrole nocne to prawdziwe koszmary - no ale wczoraj mieliśmy niesamowitego pecha (sprzęt mi się zawiesił - nie wiem jakim cudem ) i popłynąłem już to co Tes wylosował.
Teraz będę miał trochę czasu także możemy pływać codziennie...no chyba, że będą grali Królewscy to odpadam
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum