Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#21 Wysłany: 13 Marzec 2014, 20:29
ZAŁOGA !!!!
Mimo ciężkich strat i sporych uszkodzeń odnieśliśmy wielki sukces. Nasz cel został ciężko uszkodzony i sądząc z zaciekłości eskorty spoczął na dnie. Możemy z dumą i podniesionym czołem wrócić do bazy. Zatopiliśmy 3 statki wroga w ciągu tego patrolu.
Cześć poległym i rannym, ich ofiara nie pójdzie na marne. WRACAMY DO BAZY !!!
Później w kajucie zastanawiałem się nad tym co się nam przydarzyło. Z 8 wystrzelonych torped tylko 1 wybuchła. Co się dzieje ??? Jak mamy walczyć ? Gdzie popełniłem błąd. Żal mi Pierwszego, zapowiadał się z niego wspaniały oficer. Muszę napisać list do jego rodziny.
Okręt nie wygląda dobrze. Stoczniowcy nie będą zadowoleni, ale mam nadzieję, że szybko wrócimy do akcji.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#23 Wysłany: 14 Marzec 2014, 10:44
30 Wrzesień 1939r.
Zgodnie z rozkazem U-48 niewykryty dodarł na obszar patrolowania AN28. Po wybychu działań wojennych rozpoczęliśmy operacje bojowe.
8 września około godziny 1:30 zauważono nieoświetlony statek handlowy. Statkiem tym okazał się Wynurzyliśmy się i SS Polyphemus płynący pod banderą holenderską. Po wysłaniu rozkazu zatrzymania się, statek nadał sygnał SSS. W związku z tym wydałem rozkaz otwarcia ognia.
Po zużyciu 4 ładunków pocisków 88mm, wydałem rozkaz wstrzymania ognia. Załoga opuściła tonący frachtowiec. Kapitan został przesłuchany (raport został przekazany osobno) a następnie wypuszczony.
Po kolejnych trzech dniach patrolu udaliśmy się zgodnie z sugestiami do AN26. Natrafiliśmy na silnie eskortowany konwój. Wysłałem meldunek i po zmroku zaatakowałem na powierzchni topiąc duży parowiec. W kolejnym ataku uszkadzam duży statek pasażerski, kontratak eskorty jest nieskuteczny i podchodzimy do trzeciego próby. Niestety kolejne 4 torpedy nie trafiają i jesteśmy zmuszeni do szybkiego zanurzenia. Mimo ciężkich uszkodzeń udaje nam się wymknąć. Niestety w wyniku doznanych obrażeń ginie Johan Krause.
21/09/1939 Status okrętu – ciężko uszkodzony (brak działa, uszkodzone silniki, śruba, kadłub , wiele przecików) Stan paliwa – niski. Stan torped – 2. Ranny 1 oficer. –
Podejmuję decyzję o powrocie do bazy.
Podsumowanie patrolu:
Przepłynięto ok. 1600 mil
Wystrzelono:
4 ładunki amunicji do działa 88mm
9 torped G7a oraz 3 torpedy G7e. Skuteczność ataku: 17%
Zatopiono:
Na pewno:
SS Polyphemus – 6300 BRT
Duży parowiec – 12000 BRT
Prawdopodobnie:
Liniowiec pasażerski - 15000 BRT
Razem: 33300 BRT
Raport sporządził
Kapitänleutnant Andreas von Hyakintos
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Gdy Andreas von Hyakintos pisał te słowa "prawdopodobnie" zatopiony parowiec Yorkshire był już bezpieczny w Angielskim porcie.
Kapitan otrzymał za postawę w patrolu i wyniki wiele pochwał, choćnikt nie zdawał sobie sprawy, że rzeczywisty zatopiony tonaż wynosił tylko 16 600 BRT (Polyphemus i Calchas) zatopionych statków (połowę zgłoszonego) plus 10 000 BRT uszkodzonych (Yorkshire).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum