Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Gdy Propaganda Czeka
29 II 1940,
godzina 22:00
Ocean wzburzony, pochmurno
U-Booty: VIIB 1940 zawodowcy
Czas misji: 2h
Tło historyczne: (na podstawie kampanii w grze planszowej Steel Wolves)
Zima 39/40 była ciężka dla U-Bootwaffe. Najpierw w Grudniu za utratę 3 okrętów zatopiono tylko 127 tys. BRT, potem w styczniu za 2 okręty zatopiono tylko 77 tysięcy. Obecnie kończy się luty, a za cenę utraty U-37 zatopiono tylko 100 tysięcy BRT.
Gdy ostatniego lutego U-34 odnajduje konwój OB-25, jest to ostatnia szansa na poprawienie statystyki.
Odprawa:
Panowie, oczy całych Niemiec zwrócone są na was. Oto przed wami szansa, na którą czekaliście całą zimę. Zbierzcie się pod konwojem i zaatakujcie w nocy.
Rozszarpcie ten konwój na strzępy!
Najpierw przez 30 minut płynę równolegle do konwoju wyprzedzając go. Okazało się, że trochę za dużo wyprzedziłem i trochę czasu musiałem się wracać, żeby coś przed końcem zatopić.
Wszystkie zatopione przeze mnie statki zeszły po jednej torpedzie. Posłałem jeszcze dwie do Cargo Steamer'a ale przy takiej pogodzie musiałem błędnie obliczyć odległość i pomyliłem się chyba o 1000 metrów... sporo.
Rozważałem wynurzenie się między handlowcami i atak z powierzchni tak jak to zrobiłem za poprzednim razem, ale niestety eskorta się kręciła.
001.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 39.81 KB
002.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 78.85 KB
003.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 87.75 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 23 Kwiecień 2014, 22:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum