Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 25 Kwiecień 2014, 19:42 Problem!Zacinająca się turbina.
Witam, ponownie.Mam pewien problem, mianowicie zacięła mi się prawa turbina w moim IIA, po prostu, po tym jak wynurzyłem się po rutynowym pomiarze hydrofonowym, prawa turbina nie chcę się zacząć kręcić.Próbowałem absolutnie wszystkiego, przydzielałem innych ludzi do diesli, zanurzałem się i wynurzałem etc.Pomyślałem że poczekam, minęły dwa dni, prawa turbina się dalej nie kręci, a ja zużywam tylko paliwo, bo płynę zaledwie 5 węzłów podczas gdy powinienem płynąć 7 na tradycyjnej 1/3...proszę o pomoc, mam mało paliwa i nie dopłynę marnując przez całą drogę te dwa czy nawet trzy węzły do bazy w kielu.
A naładowałeś akumulatory? W sensie, że na 100%Bo jak ładują się, to 1 silnik jest przeznaczony do ładowania (i śruba sie nie obraca), a 2 do napędu. I czasami po tym, jak miałeś uszkodzony akumulator, któryś nie chce się ładować. I wtedy trzeba RĘCZNIE wyłączać, bo ładują się do 97% np. i dalej nie chcą, ale gra próbuje je naładować.
Spróbuj nakazać wydać rozkaz "napęd standardowy" (czyli nie ładować akumulatorów). Mnie pomaga po takich sytuacjach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum