Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 13 Maj 2014, 22:11 Patrol 61 - Wojna to Magia
Patrol nr 61 - "Wojna to magia"
Godzina losowania: 20:00
Start serwera: , godz: 20:04
Cytat:
"Wojna to magia"
U-BOOTY: VIIC (1941) lub IXB (1941) - Weterani
CZAS MISJI: do godziny 13:00 (109 minut)
11/11/1939 - Godzina 11:11
Tło historyczne:
Wojna, niezależnie jaka by była, niszczy psychikę ludzką. Wielu doświadczając jej okrucieństw załamuje się, inni zmieniają się nie do poznania. Niektórzy patrzą na nią jak na sport i zakładają się o głupie rzeczy ryzykując swoje życie.
A co zrobić, jeżeli dowództwo pochwala takie zachowania? Wśród kapitanów U-Bootów walka o tonaż była niczym sport. Pochłaniała ich i często niszczyła...
Sytuacja:
Jest 11 października 1941 roku. Na Atlantyku na patrolu uformowało się Wilcze Stado Magie, w którego skład weszło kilku przyjaciół z flotylli.
Zanim wypłynęli założyli się, że ten, który zatopi największy tonaż, po powrocie do bazy napisze artykuł dla propagandy.
Obecnie nikt nic nie zatopił, ale stado znalazło konwój....
(a na Polski: Zatopisz najwięcej i przeżyjesz, w nagrodę piszesz raport na forum)
UWAGA! MISJA ZAWIERA ZATAPIALNE C2!
PL_CMDR Blue R
W patrolu udział wzięli:
PL_CMDR Blue R - SURV • Small Tanker (light) "Crazy Finek" - 4 292 • Old Passenger Liner "Granny Smith" - 14 268 • Revenge Class "HMS Princess Celestia" - 28 000
---------------------------------------------------
Razem: 46 560 BRT
Uszkodzony jeden OPL
11:15 zanurzam się i łapię namiar na konwój
11:30 znów zanurzam się potwierdzić, ale coś szeroki namiar. Wracam na peryskop
11:35 Widzę prowadzące DD
11:40-11:48 mijam DD
11:52 2xTII do OPL. 1 trafienie i 1 przedwczesna. Dobitka trafia.
12:00 Rufowa do Liberciaka - pudło. Dziobowa do Revenge - zatrzymał się. Druga dziobowa trafia i Revenge w kilka minut przewraca się.
12:20 DD mnie nakrył. Bomba blisko. Straciłem 54% integralki. Na szczęście zgubiłem go między frachtowcami. Uszkodziłem też jednego OPL.
12:25 Mijam tylną eskortę i zauważam Crazy Finka
12:27 Zbyszek zgłasza KIA.
12:30 Trafiam ostatnią załadowaną torpedą Crazy Finka. Ten wykonuje jednak alarmowe zanurzenie i tyle go widziano.
12:40 Za zgodą gracz i potwierdzeniem Zbyszka wychodzę obserwować, jak polują na Luciaka
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#2 Wysłany: 17 Maj 2014, 14:14
kilka fotek
CAM-ship tonie....jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 133.4 KB
...po jednej torpedzie - nieprawdopodobne!.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 125.02 KB
trupek obrywa jedną torpedą....jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 115.63 KB
...jaka szkoda że nie zatonął.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 130.41 KB
mój wynik.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 186.32 KB
KONIEC patrolu.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 137.63 KB
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum