Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 17 Czerwiec 2014, 18:55 Mała liczba FPS przy dobrym sprzęcie.
Witam! Podczas grania w SH5 obserwuję bardzo złą płynność obrazu. Nic nie daje przestawienie ustawień graficznych na średnie lub niskie. Cały czas mam tzw. "pokaz slajdów".
Jednakże gry takie jak GTA 4, War Thunder lub Rise of Flight chodzą praktycznie na max ustawieniach graficznych bez żadnego problemu, więc raczej to nie wina komputera. Ktoś spotkał się z takim problemem i mógłby mi pomóc?
Specyfikacja mojego PC : Intel Core i5 2500 3,3 GHz; Sapphire Radeon HD 6950; 8 GB RAM;
Windows 7 64bit
Mam komputer dokładnie o połowę słabszy, a wszystko w miarę ładnie działa na wys. ust. gr.
Są oczywiście takie miejsca (ciasne porty, duże statki w przybliżeniu) gdzie rzeczywiście działa słabo. No i oczywiście to baaardzo dłuuugie wczytywanie gry czy misji.
Ale przejdźmy do twoich dziwnych problemów:
-Czy masz mod w wersji 1.02 i patch 3 wgrane w dobrej kolejności?
-Czy etap ustawienia GenereticPatcher i OptionFileEditorViewer zakończył się sukcesem?
-Nie masz czasem włączonych innych modów lub nie usunąłeś ich (jeśli kiedyś miałeś) zanim wyłączyłeś je?
Wyłącz też niektóre zbędne procesy, jak np. GG, Avast, Skype, ale przede wszystkim program antywirusowy i sprawdź wtedy.
Pod żadnym pozorem nie załamuj się, bo na prawdę warto grać z tym modem, nawet gdy ma się tak słaby komputer jak ja.
Powodzenia, o wszystkim informuj i odpowiadaj, bo nie jeden już miał problemy z tym modem, który jest świetny
Nie instalowałem Wolves of Steel, ponieważ nie podoba mi się ten mega-mod. Instaluje tylko drobne mody typu Old style explosions. Nie mam włączonych też żadnych programów w tle. Po prostu SH5 działa jak chce. Wygląda to tak jakby gra była diabelsko źle zoptymalizowana. Nie powiem ile czasu spędziłem przeszukując Google, żeby rozwiązać ten problem. Niestety nic wtedy nie pomogło. Dzięki jednak za zainteresowanie moją sprawą.
Ja też przez dłuższy czas instalowałem własne mody i też SH5 działał jak chciał, a czasami w ogóle nie działał. WSZYSTKO zależy od dwóch rzeczy:
-kompatybilności modów
-kolejności modów
Im więcej ich miałem, tym były większe problemy, dlatego przeniosłem się na The Wolves Of Steel i jestem zadowolony. Ale jeśli wolisz własne mody, pilnuj aby były wgrane w dobrej kolejności, np. patrząc na kolejność z Sobers megamod czy innych list modów:
http://www.subsim.com/rad...ad.php?t=204308
Myślę jednak, że to wina samej gry, bo na podstawce też strasznie chodziła. Zainstalowane mody są drobne i nie ingerują mocno w grę, do tego mam ich tylko 5. Także to raczej nie one są sprawcą lagowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum