Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Kierunek Włochy
U-BOOTY: VIIC (1943) lub VIIC/41 (1943) lub IXC (1943) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
01/10/1943 - Godzina 15:00
Tło historyczne:
Utrata Włoskiego sojusznika to poważny cios dla OSI. Co prawda włosi nie przedstawiali zbyt wielkiej wartości bojowej, jednak utrata Włoch, wiązała się z poważnym zagrożeniem dla Rzeszy.
Odprawa:
Zlokalizowaliśmy konwój ze wsparciem dla alianckich wojsk walczących we Włoszech. Zatopienie każdej z tych jednostek odciąży naszych chłopców na froncie, więc strzelajcie celnie.
PL_CMDR Blue R
W patrolu udział wzięli:
PL_CMDR Blue R - KIA • Troop Transport "Żołnierze" - 7 996 • Troop Transport "Żołnierze " - 7 996 • Troop Transport "Żołnierze " - 7 996 • Liberty Cargo "Amunicja" - 7 516 • 2/7 Revenge Class "HMS Warspite" - 8 000
---------------------------------------------------
Razem: 39 504 BRT
PL_Kanaron - SURV
UnnAmmEdd - KIA
Olek0849 - KIA • LST Class "Sprzęt" - 2 174 • 5/7 Revenge Class "HMS Warspite" - 20 000
---------------------------------------------------
Razem: 22 174 BRT
Nie trafiłem w konwój... A płynąłem w dużym wyprzedzeniem... Salwa czterech na ślepo nie trafiła.
Pierwszy raz dziękuję Olkowi za ściągnięcie eskorty, ale i tak mi się na nic to nie zdało, tylko nie musiałem się eskortą przejmować.
Gdy zatopiłem amunicję wiedziałem, że oto wracam na 1 miejsce rankingu
Gdy dołożyłem jeszcze 1 troopa oraz uszkodziłem pancernik i dobił go Olek wiedziałem, że to genialnie.
Gdy płynąłem 2km od ostatniego DD i mijałem go widziałem SURV....
I wtedy ta cholera skręciła.. No to minie mnie nie wykrywając SURV... Mija mnie. Był równolegle do mnie zaraz obok (pod wodą widać sylwetkę, gdy mnie pingnął). Momentalnie poszły bomby i to w sam okręt... Dziad szczęśliwie był we właściwym miejscu w odpowiednim czasie
Cóż.. Teraz kariera 40k do poprawienia i 19k przewagi nad Zbyszkiem... Ale on ma otwartą karierę, do to do 40 patrolu mnie przegoni... Cóż. Należy się zabrać do pracy
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#4 Wysłany: 5 Styczeń 2015, 21:44
Ładny wynik Finek - szkoda, że KIA.
Olek - to samo.
Rany chłopaki nie świrujcie z tymi ułamkami
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#7 Wysłany: 5 Styczeń 2015, 22:15
Nie no widać że kanaron pisał raport.
Patrol się zaczął pięknie cudnie podane gdzie płynąć no to dobra 4 knt i jazda. Chwile potem wybuch torpedy jestem przed konwojem i pędzę 4 knt wszystkie DD zajęte więc mnie nie zauważyły. 1 numero uno LTS nie patrzyłem na tonaż odległość 900 AoB 5*Lb pod kil rozstaw 1 stopień (zygzakuje) trafiony eksplozja kawałek dalej finek trafia w tym samym momencie w następny LTS, biorę na cel kolejnego gada przeszedł pomiędzy dwie torpedy w plecy w tym momencie słyszę od UnnAmmEdda ze ma KIA ale ja poluje dalej Revenge dane zebrane odległość poprawiona AoB poprawiony salwa z rufowych a eskorta się kręci w okolicy ognia i w nogi weszły dobra już tylko surv finek się pyta z kim dzielić.
w tym momencie przede mną przechodzi troop lecz puste wyrzutnie wcześniej przeładowywałem ale przechodzę na cichą pracę gdy się złom zleciał. Troop był szybki a z zaniego wypadł DD 200 m próbuję cicho ale na 100 m PING awaryjne zanurzenie staranował mnie gad bomby uszkodziły do 33% po chwili przechodzi kolejny.
SH3Img@5-1-2015_19.59.32_593_t.jpg
Plik ściągnięto 5076 raz(y) 2.24 KB
SH3Img@5-1-2015_19.55.46_531_t.jpg
Plik ściągnięto 5076 raz(y) 2.11 KB
SH3Img@5-1-2015_19.48.35_640_t.jpg
Plik ściągnięto 5076 raz(y) 2.21 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_olek0849 5 Styczeń 2015, 22:51, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum