Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Zatoka Meksykanska"
U-BOOTY: IXC (1941) CZAS MISJI: 2 godz
28/05/1942 g. 06:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,gęsta mgla, wody spokojne
Tło historyczne:
W kwietniu Amerykanie zastosowali system zwany "Bucket Brigade" polegający na tym, że nieformalne grupy statków pływały wzdłuż wybrzeża w dzień, eskortowane przez wszystkie dostępne okręty, a na noc kierowano je do bezpiecznych kotwicowisk. Donitz odpowiedział na to przesunięciem centrum operacji dalej na południe. U-Booty ponownie zbierały obfite żniwo bez poważniejszych przeszkód. W maju zatopiono 41 statków, łącznie 250 tys. BRT, w większości w Zatoce Meksykańskiej
Odprawa:
Waszym celem są tankowce wroga. Im więcej z nich zostanie zatopionych, tym mniej paliwa dotrze do Wielkiej Brytanii. Pozbawiona paliwa Wielka brytania będzie musiała się ugiąć przed potęgą III Rzeszy! Powodzenia!
PL_CMDR Blue R
Popełniłem błąd, przez pomyłkę zrobiłem unik po usłyszeniu bomb, które spadały w Olka. Zrozumiałem pomyłkę, kiedy po chwili doszły mnie ping-ping pobliskiego Ddeka. Później zabawa 30 min w Meksykańskie Szczęki. Przed dwoma ddeki jescze dawałem radę, ale 5 to ciut za dużo. Salwy bomb szły co minutę, w końcu jedna była celna. Cały okręt zalało, szasowanie nie umożliwiło mi wynurzenia, na 300m KIA. Zbyszek popłynął w kierunku mniejszego konwoju: 3 handlowców i ddeka. Zatopił je wszystkie.
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 4 Luty 2015, 23:02
Ten Avenger to miał fuksa. Podszedł załoga go późno zawuważyła i bum 37% integrałki,za Avengerem nadeszły DD na 70 m jest ciężko. Podczas wychodzenia na peryskop mnie staranował. Tak patrze na tą tabelkę i średnio rośnie mi tonaż 2,000brt na patrol.Tylko czemu UnnAmmEdd-owi rośnie szybciej
SH3Img@4-2-2015_19.57.15_434.jpg Bolało na 100M zgniotło :C
Plik ściągnięto 9 raz(y) 124.8 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_olek0849 4 Luty 2015, 23:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum