Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Wojna to magia"
U-BOOTY: VIIC (1941) lub IXB (1941) - Weterani
CZAS MISJI: do godziny 13:00 (109 minut)
11/11/1939 - Godzina 11:11
Tło historyczne:
Wojna, niezależ nie jaka by byŁa, niszczy psychikę ludzką. Wielu doświadczajc jej okrucieństw załamuje się, inni zmieniają się nie do poznania. Niektórzy patrzą na nią jak na sport i zakładają się o głupie rzeczy ryzykując swoje życie.
A co zrobić, jeżeli dowództwo pochwala takie zachowania? Wśród kapitanów U-Bootów walka o tonaż była niczym sport. Pochłaniała ich i często niszczyła...
Sytuacja:
Jest 11 października 1941 roku. Na Atlantyku na patrolu uformowało się Wilcze Stado Magie, w którego skład weszło kilku przyjaciół z flotylli.
Zanim wypłyneli założyli się, że ten, który zatopi największy tonaż, po powrocie do bazy napisze artykuł dla propagandy.
Obecnie nikt nic nie zatopił, ale stado znalazło konwój....
(a na Polski: Zatopisz najwięcej i przeżyjesz, w nagrodę piszesz raport na forum)
UnnAmmEdd - SURV • 3/9 Old Passenger Liner "Snowflake" - 4,678 • 6/9 Tanker T3 "Mrs. Cup Cake" - 7,792 • CAM-Ship "Derpy" - 6,924
---------------------------------------------------
Razem: 19,394 BRT
Finek dał mi prezent i motywacje. Wszedłem od przodu konwoju.
Pierwszy cel Old Pasanger liner 14000 BRT a następnie .
Torpeda nr. 1 Pal! Idealnie , Torpeda nr.2 Pal! druga wlazła a ten dalej nie tonie, Torpeda nr.3 Pal! i nic, Torpeda nr.4 Pal! Cel zniszczony
Następnie szukam co płynie za mną Fast fregeiter Nie!, Libert Cargo Nie! Chwila ... Liberty Cargo to musi być on. Torpeda nr 5 i 6 głębokość 4 metry Kontaktowa i Magnetyk Pal !!!
Jednostka zniszczona Potem wyjście z konwoju i Surv
SH3Img@6-2-2015_20.13.50_780.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 64.4 KB
SH3Img@6-2-2015_21.22.34_995.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 81.43 KB
SH3Img@6-2-2015_21.22.45_375.jpg
Plik ściągnięto 15 raz(y) 99.03 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_olek0849 6 Luty 2015, 23:10, w całości zmieniany 1 raz
Wreszcie patrol z tonażem! Z początku płynę na konwój w wynurzeniu, sprawdzając co 5 minut namiary na hydro. Przy okazji chciałem być pierwszy ale Olek mnie ubiegł. Wszedłem idealnie do konwoju, z pomocą Olka, który torpedą ujawnił pozycję konwoju, zapalając statek. Wchodzę idealnie na planowaną trasę Revenga. I czekam... płynie on 5w. Przed nim płynie CAM ship. Myśle sobie, że wpakuje mu jedną torpedą, trzy zostawie na Revenga. Trafiłem CAMA w rufę, unieruchamiając go. I to był błąd. Revenge przepływając idealnie za CAMem zawrócił i przez dłuższy czas się nie pokazał. Strzelałem jeszcze do T3 i OPL. Ponowną okazję miałem spotkać Revenga 400m idealnie wtedy, gdy torpedy nie miałem . Posłałem mu torpedę, gdy mi uciekał, była drobna szansa, że trafię. Po 3 minutach jakieś trafienie było, ale w co, tego nie wiem. Raz nademną przepłynął Black Swan, ale mnie nie usłyszał. Chciałem jeszcze zatopić Crazy Finka, ale Zbyszek był pierwszy. Gratuluje jednocześnie znakomitego wyniku Olka, oby tak dalej!
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#8 Wysłany: 7 Luty 2015, 06:53
O rany 4 graczy - 4 SURV-y
Widzę, że "młodzi gniewni" zaszaleli i zostawili asów w tyle
Znakomite wyniki koledzy - tak trzymać
...i znów te cudne ułamki
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 7 Luty 2015, 06:55, w całości zmieniany 1 raz
Byłem dalej od konwoju i zanim do niego doszedłem, Olek już topił.
Wszedłem na pozycję do ataku wraz z U-55 i UnnAmmEddem. No i co atakuję, to też ktoś atakuje.
Zbyszek uszkodził Troopa... Ten miał szczęście. Ode mnie miał 1 pudło, 1 niewypał i 1 przedwczesną. Dodatkowo jedna z dwóch torped do jednego celu (2 pudła pod dzikim kątem) trafiła Niszczyciela. Dobił go U-55, ale nie zaliczyło mu.
Uszkodziłem Chatmana, ale zwiał. Zbliża się Revenge i wtedy konwój wykonał pętelkę. Już miałem odpalać torpedy, gdy skręcił i przeszedł obok. No to co następne? T3 tylko uszkodzony. No i z Unnem dobiliśmy go.
Potem znów z OPL podobna akcja. Revenge znów podszedł, ale mnie go zasłaniał OPL i nie mogłem zrobić nic więcej, jak posłać 1 torpedę pod dziki kąt (nie trafiła).
Potem dobijać próbowałem Troopa zbyszka (ta 1 przedwczesna i 1 pudło) i bez torped czekałem na koniec patrolu. Zbysiu w tym czasie zatopił Crazy Finka do którego już przymierzał się Olek (o czym nie wspomina)
Olek i UnnAmmEdd otworzyli kariery i różnica między nimi wynosi obecnie 360t na korzyść Olka (do tej pory było 400t na korzyść UnnAmmEdda). Te kariery pokażą, kto będzie z nich number eight
Tia. I dlatego, że "takie małe coś" nie wspominasz? Nie wspominasz, aby nie mówić o pudłach i straszyć UnnAmmEdda, że ma potężnego wroga :p To się nazywa robienie PRu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum