Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
19 II 1944, 7:00
U-Booty: VIIC lub IXC 1944, załoga zawodowcy
Tło historyczne:
Wyścig zbrojeń na Atlantyku opierał się ciągłym wymyślaniu sposobów na przeciwdziałanie wrogim technologiom.
Niemcy dość długo szukali rozwiązania, które pozwoli na przeciwdziałanie wyposażonym w radar samolotom. Gdy osłony antyradarowe oraz anteny ostrzegawcze nie zdawały rezultatu, ostatnią nadzieją było schowanie U-Boota pod wodę.
Do tego celu niektóre jednostki przerobiono, montując na nich podnoszone, niezbyt doskonałe kominy - chrapy, pozwalające pływać na głębokości peryskopowej z pracuyjącymi silnikami diesla.
Jednak na prawdziwe kontrukcje podwodnych okrętów trzeba było jeszcze czekać.
Odprawa:
Kapitanie!
Dysponujecie najnowocześniejszym okrętem, jaki jest dostępny w tej chwili. Chrapy pozwolą wam na naładowanie akumulatorów oraz poruszanie się w zanurzeniu, co w obliczu wrogiej przewagi powietrznej jest konieczne.
Odnajdźcie wrogie statki i zatopcie jak najwięcej z nich. Ojczyzna liczy na was!
Ciężki patrol. Powoli płynąłem na kontakty na hydro. Zauważyłem lotniskowiec eskortowy. Już miałem puszczać torpedy, gdy zrobił zwrot i szanse na trafienie spadły praktycznie do zera.
Widzę frachtowce. Staram się wejść niezauważony. Niestety eskorta lata jak nakręcona i pinguje jak oszalała. No i znalazła mnie. Puszczam falke i trafia któregoś z nich. Dedeki atakują. Strzelam salwę do parowca i dedeka. Oba trafione, lecz parowiec płynie dalej. Potem, przez godzinę uciekam na 220 metrach, okładany jestem bombami, walczę z przeciekami i kończę grę jako surv.
Jak się okazało 4 eskortowce próbowały mnie zatopić.
SH3Img@14-2-2015_22.38.42_396.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 75.71 KB
SH3Img@14-2-2015_22.38.38_427.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 82.48 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Jestem z moich najszybszych patroli. Uniosłem peryskop, na horyzoncie było widać już dymy. Tymczasem pewien niszczyciel zmierzał dokładnie w moim kierunku. No to zwrot i go na 1-4 w. ledwie mijam. Chciałem zaatakować Bogusia, ale zrezygnowałem, bo następny Ddek płynął idealnie w moim kierunku. W skupieniu oczekiwałem, aż ddek mnie wyminie, mogłem go wcześniej zatopić, ale jego kolega był w pobliżu. Z 300m mnie spingował, puściłem akustyka i uciekłem w głębiny. Na 60m dorwały mnie bomby. A była to niezła salwa. No i KIA, mój akustyk unieruchomił tego Ddeka, już po mej śmierci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum