Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#25 Wysłany: 5 Listopad 2015, 23:06
No ja na razie nic z tym jeszcze nie zrobiłem. Za to rozegrałem prawdziwą wojnę u boku Win XP przeciwko chipsetowi H97. Jedną bitwę wygrałem: XP zainstalowałem, wojnę przegrałem: sterowników już nie...
Jak wszystko opanuję po pierwszym od kilku dobrych lat całkowitym formacie (250 GB danych poszło) to się tym zajmę.
Groszowa panie sprawa i święty spokój. zero krzaków i innych szytów. Mam jeszcze wojskowego mini metal boxa. Fajna sprawa. Przykręcasz pod biurko i ognia.
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#27 Wysłany: 6 Listopad 2015, 19:23
Też bym mógł na starym lapku lecieć, ale... Gdy mam cokolwiek napisać na lapku to mnie coś bierze. Ja potrzebuję porządnych wysokich klawiszy, a nie takie niziutkie cuś.
No na szczęście mój programator działa bezbłędnie pod Win 10 (pod Win 8 były małe problemy), ale i tak zanim się za to wezmę to muszę sporo spraw poformatowych pozałatwiać i znaleźć zastępstwo dla XP, bo sporo programów i gier z XP nie działa na Win 10. Tak jak mówię: XP udało się zainstalować, ale sterowników płyty głównej już nie. A bez tego ani rusz. Pewna piękna era XP się kończy skoro producenci nowego sprzętu nie dają sterowników do XP. I to jest trochę (a nawet bardzo) nie w porządku:
1. płacisz sporo za sprzęt,
2. płacisz za legalne oprogramowanie, które ma więcej dziur niż ser szwajcarski,
3. płacisz za gry i programy
A w pewnym momencie oprogramowanie mówi STOP ze wsparciem. Więc sprzęt mówi STOP ze sterownikami do tego oprogramowania. A gry i programy powstają dalej, nie cofają się. I w pewnym momencie okazuje się, że:
1. Zostajesz z legalnym oprogramowaniem, które nadal ma dziury i jest nic nie warte...
2. Możesz to oprogramowanie wyrzucić, bo nowy sprzęt już go nie obsłuży, a razem z oprogramowaniem wyrzucasz 80% kupionych gier i programów, bo na nowym nie działają... No jest to normalne? Płać za coś, czego potem nie można używać...
To tak jakby kupić nowiutki samochód, w którym wszystkie systemy nie działają poprawnie, jedziesz do ASO, naprawiają niewielką część problemów, a dziur jest nieskończenie wiele i nigdy nie będziesz miał sprawnego auta. Po paru latach już żadnej dziury nie naprawią, bo wsparcie się skończyło, jedyna możliwość to: kup kolejny samochód i wszystko zaczyna się od nowa...
Ale wystarczy, bo ja tu mogę o tym tyle pisać, że zrobi się ogromny offtop I tak już jest malutki offtop
Małysyf ma gdzieś XP bo nie ma z tego kapuchy więc wiesz - musisz narysować sobie to niego sterowniki w paincie a by na bank działały to skompiluj to koszem i wrzuć to na procę funkcją Opróżnij kosz
Pane to se ne da. Jak się już wszystko zrobi do danego systemu i staje się cool po latach - to cofa mu się wsparcie tylko po to by zrobić kolejny syf do świdrowania tego co lajkujom na debilbuku by wiedzieć w jaką czyńść rynku sałatę pchać. Łiiiiii
#29 Wysłany: 7 Listopad 2015, 08:27
To, że tak się dzieje mnie nie dziwi. Dziwi mnie za to fakt, że w Win 7 tryb kompatybilności pięknie działał, a w Win 10 leży i kwiczy. W końcu nie powstaną takie gry jak SH3 czy Panzer Elite pod Win 10.
#33 Wysłany: 20 Wrzesień 2018, 19:16 o co ci chodzi....
Nie znam waszych spraw ale muszę stwierdzić, że nawet GWX nie daje takiej satysfakcji z gry.
Bardzo dobrze pamiętam jak kiedyś było hasło < w nocy nic nie widać > to jest błąd...
Chłopak poszedł o krok na przód i jak sam sprawdziłem tam gdzie faktycznie w nocy jest ciemno { na wodach północnych przez kilka miesięcy jest noc, a reszta roku to dzień } i to nie jest wymysł tylko potwierdzone przez naukowców - bardzo dobrze to chłopak odwzorował
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum