Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Część z Was pewnie bawi się w WoWs-a, a ja chciałbym zaproponować...
STEEL OCEAN
W skrócie to taki sam WoWs (tylko chiński), ale.... zawierający okręty podwodne!
Oczywiście to typowa arcade'ówa, ale gra okrętem podwodnym może być naprawdę przyjemna, szczególnie że mamy takie perełki jak XXI, Gato, I-400, czy nawet Surcouf (!).
Oczywiście z uwagi na mechanikę, okręt podwodny jest stosunkowo szybki, strzelamy torpedami na tzw. "wyczucie", mamy limitowany tlen w zanurzeniu... ale zabawa jest przednia, szczególnie jak jest się kontratakowanym przez wrogie niszczyciele.
W mojej pierwszej grze okrętem podwodnym, udało mi się zatopić wrogi krążownik (drugi został uszkodzony), ale dopadł mnie niszczyciel skutecznie obrzucając bombami głębinowymi.
Zabawa przednia. Niszczyciela nie udało mi się zdjąć - torpedy nie zdążyły mi się uzbroić.
Dawno, dawno nie miałem takiej radochy z grą okrętem podwodnym!
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#4 Wysłany: 14 Listopad 2015, 16:02
Gra weszła w fazę beta 12 listopada (dwa dni temu).
Z ilością graczy - nie ma problemu dołączyć się do gry dla tierów I-II, z III już są kłopoty, a w teamie jeszcze gorzej (nie udało mi się wejść do gry w teamie dwóch okrętów podwodnych).
Wymagania:
Jak gram na Ulta-Low-Quality (słaby sprzet) a mam na pokładzie:
C2D E7600, 2GB RAM, XP, HD7550
Grafika znośna i nie zacina.
W mojej opinii WoWs przebija Steel Ocean tylko grafiką (i ilością graczy).
Gameplay jest znacznie, znacznie przyjemniejszy.
pepe [Usunięty] Kommodore
#5 Wysłany: 14 Listopad 2015, 16:08
Czytałem opinię na steam, że serwery są słabe a gra mocno ukierunkowana na pay2win. Rzeczywiście ciekawie, że dodali OP ale tak mnie zastanawia jak będzie wyglądała gra gdzie OP będą stanowiły wiekszosć? Czy moze ich ilośc jest jakoś sztucznie ograniczana?
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#6 Wysłany: 14 Listopad 2015, 16:44
Ok, zainstaluję. Teraz drugie pytanie: czy to pójdzie na Win 10 Wprawdzie wyszło 2 dni temu, ale Win 10 ma spory problem z wieloma grami, albo to gry mają problem z Win 10
#7 Wysłany: 14 Listopad 2015, 18:59
pepe napisał/a:
Czytałem opinię na steam, że serwery są słabe a gra mocno ukierunkowana na pay2win. Rzeczywiście ciekawie, że dodali OP ale tak mnie zastanawia jak będzie wyglądała gra gdzie OP będą stanowiły wiekszosć? Czy moze ich ilośc jest jakoś sztucznie ograniczana?
Nie ma większości - okręty podwodne ograniczono do 3 na bitwę na team.
Stąd czeka nieraz 20-30 osób na subach na bitwy...
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 14 Listopad 2015, 19:14, w całości zmieniany 1 raz
#10 Wysłany: 14 Listopad 2015, 20:30
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Czyli na suby nie ma co się pchać, bo kolejki, tak?
Pograsz tylko będziesz relatywnie dłużej czekał.
W teamie graniczy z niemożliwością, ale przy grze samodzielnej spokojnie daje radę.
Wadą gry jest zdecydowanie wolniejsze expienie w porównaniu do podobnych gier... ale w sumie lepiej mi się gra na mniejszych tierach.
BTW. Płynę Farragutem na wynurzonego VII. Dziad strzela więc manewruję - niestety zgarniam kleksa. Gość wciąż na powierzchni (!) prześlizguje się po mojej burcie, po czym się zanurza.
Zawracam aby go w końcu popieścić bombami głębinowymi... i dostaję prezent z tylnej wyrzutni.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 14 Listopad 2015, 20:30, w całości zmieniany 1 raz
#12 Wysłany: 16 Listopad 2015, 21:37
Z ciekawostek: ostatnio widzialem 72 graczy czekających do gry na okrętach podwodnych.
Lol...
Co ciekawe, w grze rolę jednostek zwiadowczych spełniają samoloty i... okręty podwodne, które jak przedrą się przez linię obrony krążowników i niszczycieli (o ile taka istnieje) to potrafią mocno zamieszać, zwłaszcza, że pancerniki preferują grę stacjonarną (większe zbieganie celownika).
A stojący pancernik to łatwy łup dla innych pancerników czy szybkich niszczycieli, nie wspominając o okrętach podwodnych.
Gra preferuje współpracę:
- płyniesz sam subem - dopadną Cię niszczyciele,
- płyniesz sam niszczycielem czy krążownikiem - zostaniesz rozstrzelany przez pancerniki,
- płyniesz sam pancernikiem - jak zostaniesz wypatrzony to jesteś trupem
A o dziwo oflankowanie przeciwnika daje jeszcze lepsze rezultaty.
Jedną z wad jest duża ilość pancerników w teamie - często jest tak, że te 2-3 okręty wyposażone w broń ASW nie mogą sobie poradzić zwłaszcza gdy są pod ostrzałem pancerników. A potem okręty podwodne już tylko "rządzą" - a utrafić je gdy sa na powierzchni to z pancernika niezwykle trudno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum