Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#1 Wysłany: 1 Grudzień 2015, 17:50 Sparring SUB vs. DD ?
Panowie, a może jakiś sparring SUB vs. DD ?
Mamy techniczne możliwości aby zagrać!!!
Podstawą jest już wcześniej sygnalizowana przeze mnie gra Steel Ocean. W odróżnieniu od WoT i podobnych, w grze mamy możliwość założenia prywatnego pokoju i wyboru dowolnej mapy, łącznie z mapami nocnymi! (niestety nie wiem czy i jak się sprawują reflektory w grze - flary działają!).
Może miałby ktoś ochotę spróbować?
A może nawet założymy ranking na bazie SHII/DC?
Wracamy do tematu Steel Ocean i możliwości wspólnej gry
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#8 Wysłany: 2 Grudzień 2015, 17:47 Re: Sparring SUB vs. DD ?
PL_Andrev napisał/a:
zatopienie cv + (1 / ilość subów)
zatopienie przeciwnika o X poziomów wyżej +1/(X+1)
zatopienie przeciwnika o X poziomów mniej -1/(X+1)
zajęcie bazy (przeciwnika) +(1/ilość graczy w drużynie)
Mam tylko nadzieję, że w żadnym z powyższych stylów punktowania znak "/" NIE oznacza dzielenia Bo to nie miałoby sensu. Za zatopienie cv przy 3 OP dostaliby jedynie 1/3 punktu (to jeszcze mogłoby być).
Za zatopienie o 1 poziom wyżej dostawalibyśmy + 0,5, a za 3 poziomy wyżej +0,25 (tu zamiast 1/(X+1) dałbym po prostu X+1).
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 2 Grudzień 2015, 18:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum