Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Hej zainstalowalem sh5 wraz z wolves of steel i troszkę sobie jeszcze nie radzę Znacie jakiś mod upraszczający celowanie torpedami ? coś na kształt sh3 gdzie celowałem a ustawienia kątów itp ustawiały się automatycznie ... myślę że na początek byłaby to dobra opcja bo ciężko mi jeszcze opanować taktyke, sterowanie łodzią i jeszcze te wszystkie obliczenia
pepe [Usunięty] Kommodore
#2 Wysłany: 10 Grudzień 2015, 22:13
Ten mod sie instaluje po to, żeby było "trudniej" więc jak jest za trudno to może go odinstaluj? Z tego co pamiętam WoS zawiera w sobie całkiem sporą pakę innych modów, które prawdopodobnie można zainstalować oddzielnie. Wybierze więc takie, które będą Ci odpowiadały
rozumiem ale zainstalowałem wos bo zwykla gra byla niegrywalna. Jest jakis mod zamiast wos który poprawia gre ,nie zwiekszając poziomu trudności aż tak ?
rozumiem ,chodzi mi o to że podobał mi sie mechanizm w sh3. Jestem dowódcą okrętu a namierzanie i obliczenia wykonuje pierwszy oficer ,torpedyści itd. a ja jako dowódca planuje taktyke i najważniejsze decyzje podejmuje. Np w das boot https://www.youtube.com/watch?v=ISD1hJz53L8 dowódce wydaje tylko główne komendy. Ja jestem początkującym i ciezko mi ogarnąć to wszystko. Nie jestem i pewnie nie bede jakims pro gamerem a raczej kanapowym podwodniakiem który po powrocie z pracy chce z fotela zatopić aliantom kilka statków :>>> chodzi o jakis mod gdzie celuje w statek a namiary , kąty prędkość torpedy itd ustawa załoga (ustawiają sie automatycznie
no ok rozuimiem ale wyjaśniłem o co mi chodzi i jakiego moda szukam :> jak by ktoś znał taki to prosze o pomoc :> albo jakis samoucek prostego torpedowania
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 11 Grudzień 2015, 12:40
Myślę, że link który podesłał Ci Olek, wiele wyjaśnia. Warto próbować atakować zbierając dane samodzielnie.
Zauważ, że w tym trybie, tylko obserwujesz cel. Zbierając namiar i odległość, Twój oficer obliczy Ci prędkość celu - oczywiście warto to przemyśleć, bo czasami obliczenia są dziwne.
To co może sprawiać na początku problem, to identyfikacja jednostki. Tutaj może Ci pomóc modyfikacja do WoS, przywracająca przycisk "identyfikuj cel". Spróbuj zagrać z tym.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
pepe [Usunięty] Kommodore
#10 Wysłany: 11 Grudzień 2015, 16:23
szczuroburak napisał/a:
ja jako dowódca planuje taktyke i najważniejsze decyzje podejmuje
Taki poziom symulacji (z naciskiem na taktykę) masz w Dangerous waters . Oczywiście wiele robisz samemu ale możesz także przydzielić do mniej lubianych zadań tzw. AutoCrew - czyli komputerowego oficera. Przy czym "gość" nie wykonuje wszystkiego perfekcyjnie lecz z pewnym marginesem błędu (jak chcesz idealnie to obsługujesz stację samemu).
Zaznaczam, że tych gier za bardzo nie można porównywać bo i czasy inne i symulacja na innej płaszczyźnie ale dla każdego fascynata bitew morskich pozycja obowiązkowa przynajmniej do zapoznania.
Co do Wolves of Steel to coś w rodzaju poradnika obsługi peryskopu czy też ogólnie torpedowania parę lat temu zamieścił na YT użytkownik Luken o tutaj .
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#13 Wysłany: 12 Grudzień 2015, 20:16
Poczekaj jak będziesz strzelał do zygzakujący cel, wtedy ten płynący prosto jest prostszy
Pociesze cię ja miałem problem trafić w Sh3 w pierwszych kilku patrolach
#14 Wysłany: 12 Grudzień 2015, 21:09
szczuroburak napisał/a:
oglądałem ten filmik ale dalej ciężko mi to idzie jak by tak był jakiś mod który by to przynajmniej uprościł :>
W filmiku, który podlinkowałem masz wszystko spokojnie i po polsku wyjaśnione. Naprawdę trudno o łatwiejszy przekaz. Tylko trzeba czasem też poświęcić nieco uwagi, żeby móc korzystać z gry. Zapewniam Cię, że da to więcej satysfakcji niż upraszczanie kolejnych aspektów gry.
Pisałeś, że czysty SH V jest niegrywalny - nie bardzo wiem co masz na myśli. Dla mnie był choć grałem bardzo krótko. Za to tam wszystkie procedury były bardzo łatwe do opanowania. Może napisz co sprawia, że "vanila" jest niegrywalna i koledzy tutaj poleca jakieś mody usprawniające to co Ci przeszkadza. Tak będzie łatwiej niż zmieniać teraz kompleksowy mod jakim jest WoS.
ogolnie chodzi mi o taki system jak w sh3 ze wybieram cel i celuje w statek wszystko sie ustawia automatycznie było to juz poruszane przez kogoś na forum. tak gralem w sh3 i bardzo mi sie to podobało.
będziesz miał bogatą kampanię, przy standardowym interfejsie.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum