Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Czego mam się jeszcze spodziewać ze strony DD oprócz dział,bomb głębinowych i torped?
Bo ostatnio zapomniałem,że nie mam monopolu na torpedy i zostałem pięknie zatopiony przez Adamusa, który tak pięknie manewrował,że wciągnął mnie na swoje torpedy i było
Jak poplyniemy na patrol to Ci pokaze kazda bron DD hehe A tak na powaznie to nic po za bombami,dzialami i torpedami nie mamy chyba,ze liczyc jeszcze taranowanie...
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Jeśli dobrze pamiętam to JEŻ wystrzeliwany z dziobu okrętu, to tak jakby takie małe bomby głębinowe z tym że one wybuchaja tylko jeśli trafią w oktęt podwodny. Aha i jeszcze opadają znacznie szybciej. (tyle mojej wiedzy w tym temacie, jeśli się myle to mnie poprawcie).
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#10 Wysłany: 14 Luty 2006, 21:38
A ja opisze jak JEZ dziala w grze DC
Otoz jak wiemy zgodnie z historia JEZ jest wystrzeliwany przed dziob okretu tworzac okrag i tak tez sie dzieje w grze tyle ze nie tworzy on okregu a pol okrag natomiast naciskajac po raz drugi zrzut bomb tworzy on drugi pol okrag i w ten sposob mamy kolo. Jest jeszcze jedna rzecz, otoz w grze taki JEZ ZAWSZE wybucha zgodnie z nastawami glebokosci- niestety nie ma mozliwosci inaczej tego zrobic. Dodam tylko ze rzeczywiscie JEZ opada kilkakrotnie szybciej niz zwykla glebinowka
No i trzeba równierz dodac że są one wystrzeliwane przed dziób okrętu (DD), więc DD niemusi przepływac nad subem i dzieki czemu nietraci z nim kontaktu sonarowego.
PS. widziałem jak jeża używa jeden z doświadczonych dowódców DD i jest to iście śmiertelna broń.
Imię: Maciej
#17 Wysłany: 4 Lipiec 2006, 01:29
Trochę odeszliśmy od pytania Afgana, któremu (dla przypomnienia) chodziło, czego może się spodziewać po DD. Odpowiedź jest prosta: WSZYSKIEGO. Steruje nim człowiek, więc poza dostępną bronią ma także swoje chwyty i chwyciki. Poza torpedami, bombami, jeżem, działami, taranem dochodzą: wyłączanie silników, udawanie, pracę zespołową graczy, słowem wszystko co jest jedynie ograniczane przez inwencję dowódców DD.
_________________ Kapitänleutnant Hartmann
Kommandant von U-56
V - U-Boot Flotilla "Emsmann"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum