Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#202 Wysłany: 21 Lipiec 2016, 20:53
Miałem rację. Wtedy nic się nie działo. Ale... MAM WODĘ Problem tak naprawdę sprawiały załączone do wody skrypty. No przynajmniej niektóre z nich. Pewnie fale albo refleksje wodne lub coś takiego. W każdym razie: woda, która jest od dawna działa bez jednego skryptu. Problem w tym, że ta woda ma tylko jeden skrypt bez którego wygląda... biało. Znaczy nie ma wody.
Ale znalazłem inną wodę... której nie było widać w RenderTexturach. Źle.
No więc ostatnia woda dołączona do Unity "fabrycznie"... Ładna, fale 3D i 4 skrypty. Wyłączyłem dwa z nich. Działa Nie wysypuje. Ale fal nie ma. Ten skrypt musiałem wyłączyć. Zresztą fale były tylko wizualne, nie fizyczne, więc nic nie zmieniały.
W każdym razie: woda jest, gra jest stabilna. Zaczynamy testy
Tylko jeszcze zgłoszę te skrypty do Unity, bo to ewidentny bug.
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#203 Wysłany: 23 Lipiec 2016, 10:47
Dodałem parę nowych rzeczy (niespodzianka na testy ). Tak więc mam nadzieję, że dziś zaczniemy kolejny tygodniowy test. Szczegóły na TS podam.
Wkrótce dodam jeszcze dwie niespodzianki i zaczynamy z wersją Alpha 1.0.0. Czyli "stałe" (nie tygodniowe) zamknięte testy Alpha
#206 Wysłany: 25 Lipiec 2016, 14:55
Jeśli chcesz to mogę wysłać Ci wersję pre-alpha czyli to co na TS jest.
Ale Alpha 1.0.0 będzie dopiero na dniach. I będą w niej jeszcze dwie niespodzianki No i to już nie będzie przez TS. Mogę powiedzieć, że trzeba będzie napisać mi PW i odpowiedzieć na kilka pytań, a wtedy ja prześlę link. Oczywiście każdy kto uczestniczył we wcześniejszych testach oraz każdy kto pomagał wystarczy, że napisze PW i dostanie od razu link, pytania byłyby zbędne Ale PW o temacie "Attack the Warship! Alpha" jest konieczne, będzie mi znacznie łatwiej wysyłać linki i informacje o aktualizacjach. PW każdy odczyta, a post z aktualizacją i linkiem mógłby się zapodziać.
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 25 Lipiec 2016, 14:56, w całości zmieniany 1 raz
#207 Wysłany: 28 Lipiec 2016, 17:18
I kolejna niespodzianka dodana Ale tym razem powiem co się zmieniło, bo na pierwszy rzut oka różnicy nie widać.
Dodałem pływalność jednostek. Teraz już nie ma okrętu, który porusza się na kółkach. Nie ma już sztucznie wymuszonego przez zawieszenie maksymalnego przechyłu przy nabieraniu wody. Okręt po przekroczeniu pewnej głębokości nie spada na dno jak kamień. Teraz zamiast zawieszenia jest siła wyporu A walczyłem z tym trzy pełne dni.
Tak więc testy na TS potrwają aż do wydania wersji Alpha 1.0.0. Polecam zobaczyć jak okręt się zachowuje i jak tonie w tej wersji, a potem porównać to z tonięciem w przyszłej wersji Alpha 1.0.0
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#208 Wysłany: 6 Sierpień 2016, 19:40
Zamykam ten temat, gdyż została stworzona nowa kategoria na naszym forum, poświęcona grze przygotowywanej przez PL_Kanarona.
Zapraszam zatem do dyskusji, a moderatora PL_Kanaron-a proszę o dopilnowanie porządku .
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum