Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jaki zestaw? Będziemy prawdopodobnie grać już tylko na RA 1.41 tym bardziej, że jest w dużej cześci połączony z Betamodem.
Kurczę, dostałem całkiem fajne prezenty na święta a tu po przyjściu do domu jeszcze jeden super fajny do ściągnięcia z netu
pepe [Usunięty] Kommodore
#22 Wysłany: 27 Grudzień 2016, 19:49 Fix for FREMM
Wyszła łatka na Bergamini. Właściwie to nawet 2 łatki ale pierwsza nie naprawiała całkowicie problemu. Dlatego teraz nie jestem pewien, czy trzeba mieć obie, czy wystarczy ostatnia (wczesniejsza modyfikowała 2 pliki a ostatnia tylko 1)
Jeśli ktoś nie instalował pierwszej to niech sprawdzi, czy drugi naprawia problem złego wyświetlania załadowanej rakiety ASTER na drugiej stacji kontroli ognia (klawisz F12)
Na wszelki wypadek umieszczam obie łatki w załączniku oraz jako linki (które mogą jednak wygasnąć z czasem):
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#23 Wysłany: 29 Grudzień 2016, 18:36
Czekamy na nowego Patcha. Niestety UUM-44 nie działa prawidłowo - zachowuje się jak mina. Wpada do wody i wybucha dopiero wtedy gdy w pobliżu znajduje się jakaś jednostka.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#24 Wysłany: 29 Grudzień 2016, 18:58
patch właśnie wyszedł - jeszcze nie wiem co w nim jest ale chyba te wszystkie fixy co wyszły do tej pory plus UUM-44
#25 Wysłany: 12 Styczeń 2017, 01:50 Ownship info for Perry
W UNSI brakuje informacji o FFG O.H.Perry
CrazyIvan był tak miły, że zamieścił je na forum redrodgers a ja przeklejam tutaj bo to dość ciekawe informacje (dostępne wyłącznie z edytora):
O.H.Perry FFG Main Sensors
----------- Sensor Description ---------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
░ AN/SQS-56 MF Hull Active Sonar 7500Hz; 20 Kts max spd; SNR -11
-------------------------------------------------------------------------------------------
░ AN/SQS-56 HF Hull Active Sonar ~2.5 nmi Detect Range
░ AN/SQS-56 MF Passive Hull Sonar 12 Kts max detectable spd; SNR -10
100-600 Hz;
░ AN/SQR-19 Towed Passive Array 25 Kts max detectable spd; SNR -9
0-2400 Hz; Lendth - 5600 ft (1700m); Double Cone Mirror Sensor
░ AN/SLQ-32 ESM Receiver
░ AN/SPS-55 Surface Search Radar Sweep Period 15 sec 39,5 nmi
░ AN/SPS-49 Air Search Radar Sweep Period 10 sec 74 Nmi
░ MK-92 CAS/STIR FireControl Radars Impuls Period 2 sec 49,4 Nmi
SQR-19:
Space Requirements ____ Elec 244 ft2/22.7 m2; H & SG 155 ft2/14.4 m2
RX Frequency Range ____ VLF / MF / HF apertures
Cable Length __________ 5,600 ft / 1,700 m
Cable Diameter ______ 1 in / 25 mm
Array Length ________ 800 ft / 242 m
Array Diameter ______ 3.5 in / 82 mm
System Weight Elec ___ 27,300 lb/ 12,410 kg
H & SG 16,800 lb / 7,635 kg
Array 9,900 lb / 4,500 kg
Tow Depths_________ Up to 1,200 ft/360 m
Reliability___________ 710 hours MTBCF
Maintainability_______ less 20 minutes MTTR
Guns:
Mk 75 76-mm
Mk15 Phalanx CIWS
2x12.7 mm AA guns
#26 Wysłany: 1 Luty 2017, 01:33
Wyszła nowa łatka do RA 1.41 jako patch#02
Wygląda na to, że to zbiór mniejszych poprawek, które pojedynczo ukazywały się na forum RedRodgers
Z tego też powodu nie podaję bezpośredniego linka do drugiej łatki.
Lepszym rozwiązaniem jest link do strony, gdzie znajdują się obie wraz z krótkim opisem instalacji i wprowadzonymi zmianami:
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#31 Wysłany: 6 Kwiecień 2017, 15:44
Znalazłem błąd dotyczący samolotu S-3 Viking
Rakiety AGM-88 HARM działają prawidłowo jeśli są umieszczone na skrzydłach:
Gra nieprawidłowo rozpoznaje (jako bomby głębinowe) kiedy są umieszczone w luku bombowym :
Błąd juz zgłosiłem na Redrodgers - czekam na odpowiedź.
Generalnie sam nie jestem pewien, czy wczesniej była możliwość umieszczenia tych rakiet w luku bombowym. Wydawało mi się, że nie bardzo ale pewności nie mam (a nie chce mi się sprawdzać).
#32 Wysłany: 6 Kwiecień 2017, 23:48
Cytat:
Reinstall addition.
Your DLL files for the Viking – was crushed.
Taką odpowiedź otrzymałem od Crazy Ivana ale nie wydaje mi się, żeby to u mnie coś było nie tak. Czy mógłby ktoś to sprawdzić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum