Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 4 Styczeń 2017, 18:19
Mnie pasuję. Jak nic nieoczekiwanego nie wypadnie to powinienem być.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: K Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 243 Skąd: 3miasto
#5 Wysłany: 6 Styczeń 2017, 13:47
BETASOM wybiera RED, więc możemy ustalać między sobą przydział na platformy. Wygląda też na to, że wystawią 5 osób i nie więcej, więc zobaczymy jak będzie z naszej strony i ewentualnie mając nadstan (np. z ludźmi z Discord'a) rozważymy przerzucenie kogoś do RED aby wyważyć strony
#9 Wysłany: 17 Styczeń 2017, 14:22
Rozwiązanie z GREEEN SSK ma też zalety - po pierwsze ci co tam dobrowolnie wejdą mają największe pole manewru i jeśli to dobrze skoordynują, mogą porządnie namieszać (mimo najsłabszych sił). Co do ich roli i doktryny działania - sprawa jest bardzo prosta i nie widzę żadnych formalnych komplikacji. Na początku gry GREEN jest stroną neutralną, wrogie względem siebie strony to RED i BLUE.
Dla GREEN wprowadzimy następujące proste RoE:
-side is neutral in the begining
-no RED/BLUE units to be engaged unless GREEN area violated or any friendly unit/installation attacked
Warto mieć na uwadze, że gracze po stronie GREEN nie są wcale skazani na zagładę jeżeli właściwie wykorzystają wzajemną wrogość RED i BLUE. Docelowo ani RED ani BLUE nie mają priorytetu w niszczeniu GREEN - może to oczywiście ulec zmianie, jeżeli RED wyeliminuje BLUE i będzie mieć w zamiarze zajęcie archipelagu, ale to tylko jedna z możliwości. Powiększą się przy tym ilość zakończeń i opcji - np. przegrywająca strona RED/BLUE może wejść we współpracę z GREEN aby uzyskać remis
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#10 Wysłany: 17 Styczeń 2017, 18:31
pepe napisał/a:
To kto od nas ewentualnie będzie po stronie GREEN?
Kusi mnie to
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#13 Wysłany: 17 Styczeń 2017, 23:32
Ja chyba jendnak odpadam, poprostu ostatnio mam dosc grania w cokolwiek i z kimkolwiek oczywiście jesli bedziecie potrzebowali kogos do tej platformy, innymi slowy bede w rezerwie.
#14 Wysłany: 18 Styczeń 2017, 15:12
Granica "wód terytorialnych" niech będzie o promieniu o 1 milę większym niż kręgi triggerów - nie bawmy się w dodatkowe komplikacje, a sprawa ustalenia wód przez autonomię GREEN nie musi być szerzej roztrząsana bo i tak, w realnych sytuacjach autonomie rządzą się nietypowymi regułami. Tak więc na starcie wszyscy zobaczą dodatkowy zielony okrąg, który nikogo też nie zaskoczy bo na mapach poglądowych strefa GREEN jest widoczna.
Kilo działające w siłach GREEN mogą być poinformowane radio-komunikatem gdy któryś z okrętów patrolowych Samadikun jest pod ostrzałem (odnosi uszkodzenia). Dalsza ocena sytuacji to już problem grających na Kilo - mogą odebrać obraz przez LINK i na podstawie tego co sami widzą/słyszą ocenić sytuację.
#16 Wysłany: 19 Styczeń 2017, 16:34
Myślę, że jeszcze w piątek będziemy mogli zdecydować.
#17 Wysłany: 19 Styczeń 2017, 17:20
Jedno pytanie, nie do końca rozumiem jedno założenie. Jeżeli przepłynę przez okrąg "SUPPLY ANCHOR" to co wg założeń powinno się stać ?
Przetestowałem sobie przed chwilą. Fregatą przepłynąłem przez Route N (wygenerowały się Harpersy - OK), następnie przepłynąłem przez "SUPPLY ANCHOR" i nie stało się nic. Następnie przepłynąłem przez "SUPPLY OILFIELD" i wygenerował się Newport. Tak ma być ?
Po stronie rosyjskiej, po przepłynięciu przez "ANCHOR" generuje się Ivan Rogov, ale ma prędkość 0. Sverdlovy płyną prawidłowo. Przy wybraniu "OILFIELD" Rogov płynie prawidłowo.
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 19 Styczeń 2017, 17:26, w całości zmieniany 2 razy
ustawienia dla strony GREEN pozostaną bez zmian na wypadek gdyby ktoś się jeszcze chciał dopisać do rozgrywki (w razie czego triggery wyrzucą zbędne platformy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum