Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Wunsch odpowiedział:
- Nie! Macie po prostu zabrać lub zniszczyć wszystkie (niezrozumiałe) urządzenia i dokumenty, które mogłyby dać sowietom przewagę w walce z nami. Samego czołgu raczej nie ruszą skoro dla nas jest to również (niezrozumiałe) problemem. Po prostu istnieje ryzyko, że ich (niezrozumiałe) zrobią sobie z waszej maszyny muzeum i wasza w tym głowa, żeby nie nakradli cenniejszych eksponatów. A czołg ściągniemy do bazy jak tylko nadarzy się lepsza sposobność. Bez odbioru!
Po rozłączeniu, Rudi połączył się z Kurtem, który powiedział o holowaniu:
-Zaraz zaczynamy!
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#202 Wysłany: 29 Wrzesień 2017, 20:53
OK ruszamy z holowaniem.
Oby się udało, oby się udało.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
7:35
Trzask liny holowniczej świadczył o przerwie w holowaniu. Wiązania nie wytrzymały holowania. Rudi i Lindemann opuścili Bergepanzera i spojrzeli na zarytą w ziemi maszynę. Lindemann spojrzał w kierunku holowania i powiedział:
-No, no. Jest lepiej, niż myślałem. Brakło długości czołgu do miejsca, gdzie chcieliście się udać, ale to dalej, niż dawałem szanse, Herr Oberfeldfebel. - obchodził Leoparda dookoła i powiedział - Chyba nie ma sensu męczyć się godzinę, aby przetulać wasz czołg o kilkanaście metrów. Moja robota tu jest zakończona. Zbieram się i jadę do reszty za Obetz. Czy Goferstein może zapewnić moim ludziom eskortę do Walkenburgu, Herr Oberfeldfebel? - zapytał otrzepując ręce
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#204 Wysłany: 29 Wrzesień 2017, 23:28
Wracamy wszyscy. Opróżnić czołg z wrażliwych elementów. Pakujemy się razem i jedziemy do Obertz.
Lindemann spojrzał zaskoczony na Rudiego i zapytał:
-Słucham, Herr Oberfeldfebel? To po to odciągaliśmy ten złom od lasu, aby go porzucać? To nie mogliśmy go porzucić od razu tam, pod lasem?
#206 Wysłany: 29 Wrzesień 2017, 23:32
Ożesz
Nie dyskutuj tylko pakujemy się i wracamy. Takie rozkazy dostałem, jeśli sobie nie poradzimy z holowaniem, to mamy opuścić jednostkę, zniszczywszy wszystkie elementy, które mogą być przydatne wrogowi.
-Już lubię pańskiego dowódcę - mruknął Lindemann, po czym powiedział - Może pan uda się do Ameryki i powiadomi przez radio pozostałe jednostki o naszym planie? Ja w tym czasie haczykiem weźmę silnik i potrzebuję jeszcze około 5 minut, aby zakończyć sprawę tego czołgu.
#208 Wysłany: 1 Październik 2017, 13:33
W porządku.
Powiadamiam, pozostałe jednostki. Wycofujemy się do Obertz. Czołgi osłaniają.
Rudi nie mógł znieść tego widoku. Jego czołg, ogołocony z wyposażenia, oddalający się, gdy M113 "Ameryka" ruszyła przed siebie. Przed nim był najgorszy etap. Nie mógł nic zrobić. Był tylko pasażerem w blaszanym pudełku, a mknęli w zasięgu ognia Rosjan.
Rudi z ulgą powitał informację, że dotarli do Walkenburga. Tu już byli bezpieczni.. Przynajmniej na razie. Ameryka skierowała się w stronę Obetz i obozu, gdzie Rudi wreszcie mógł spotkać się z Leutnantem Wunschem twarzą w twarz...
[koniec rozdziału, rozmowa z Hauptmannem i Leutnantem w następnym]
Gratuluję. Przeżyłeś pierwszą bitwę. Była warta 2 Punkty Doświadczenia. Teraz rozwijanie postaci!
Rozwiniecie umiejętności na poziom początkujący lub początkującej na wyszkolony: 1 PD
Rozwinięcie umiejętności wyszkolonej na poziom doświadczony: 2 PD
Rozwinięcie umiejętności doświadczonej na mistrzowską: 4 PD
#210 Wysłany: 6 Październik 2017, 15:07
Rozumiem, że umiejętność "Działa" dotyczy strzelania działem czołgowym. Jeśli tak, to rozwijam umiejętność na doświadczony -2PD
#212 Wysłany: 6 Październik 2017, 16:11
No to tak robimy.
Nie byłem pewny, czy czasem nie wchodzi to w kategorię broń ciężka. Jest ok - rozwijamy zatem "Działa"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum