Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Tomasz
#1 Wysłany: 20 Marzec 2018, 12:04 MODY
Pozdr- prosilbym P.T.Fachowcow o wyjasnienie zagadki : mialem zainstalowany SH 4 wlacznie z modem U-boota na Atlantyku,działało pieknie. Tydzien temu wyinstalowalem a dzis ponownie dokonalem instalki, gra chodzi jak brzytwa ale.....zainstalowalem przez JSGME mody TM Overhaul 2-5 , OM V 705, OM V 705-720 i....SH 4 jakby ich nie widzial.....nie ma opcji kampanii U-boota na Atlantyku i nie widze zmian na Pacyfiku.O co może chodzic ????? Prosilbym o poradę, dzięki wielkie
Ale podczas ładowania gry w ogóle jest menu TM/OM? Czy standardowe menu SH?
I sprawdzałeś po zainstalowaniu każdego moda, czy działa dobrze? Może coś w jednym modzie jest źle zgrane (nadpisane złe pliki i wystarczy np. pobrać tylko tego modzika).
#3 Wysłany: 20 Marzec 2018, 15:01
jestem raczej początkujący i dlatego radzę się mądrzejszych więc nie denerwujcie sie o z pozoru glupie pytania......po odpaleniu gry pokazuje sie standard menu czyli Pacyfik z opcją U-boota na Pacyfiku, grafa tez raczej bez zmian bo pamietam ze poprzednio byla widoczna zmiana grafiki. Podpowiedz mi, proszę , jak mam sprawdzic czy poszczegolne mody są wlasciwie zainstalowane...JSGME nie pokazuje zadnych konfliktow.JSGME wraz z folderem MODS są zainstalowane w glownym folderze gry.Dzięki za reakcje ! ))
A na pewno w katalogu mods dobrze zgrałeś foldery?
Możesz przedstawić jak wygląda drzewko w folderze mods*? Czy zaraz po nazwie modu masz folder DATA? (jak w przykładowym drzewku z SH3)
*Jakbyś nie wiedział jak
Otwórz folder w eksploratorze i w menu z lewej kolejno otwieraj foldery naciskając strzałeczki czarne, aby ukazała się zawartość. Potem zrób zrzut ekranu (klawisz printscreen) i wkej go do painta i zapisz jako jpg. Dodaj w załączniku do postu.
#5 Wysłany: 20 Marzec 2018, 18:50
w SH 4 - Win 7 - drzewko jest nieco inne ale w kazdym pliku moda znajduje sie plik DATA dający sie normalnie otwierac.Mozesz mi podpowiedziec ktory z modów do SH4 odpowiada za kampanię U-boota na Atlantyku ?
#7 Wysłany: 20 Marzec 2018, 19:32
dzięki za chęc pomocy, nie chcę zbytnio zawracac glowy bo wiem jak trudno nauczyc kogos na odleglosc ))))))) powiedz mi tylko czy DOWNLOAD jest platny ? probowalem wejsc z Downloadu zeby pobrac plik moda ale kieruje mnie na platną stronę MyDevilNet....
#10 Wysłany: 21 Marzec 2018, 07:39
a co do DOWNLOAD to po zalogowaniu wchodzę, widzę pliki do pobrania ale nie mogę ich pobrac, pokazują się jedynie ikony komentarzy i przycisk po lewej ktory prowadzi do platnej strony
#11 Wysłany: 21 Marzec 2018, 08:01
a przy okazji - widzę ze Twoja ulubiona gra to SH 3....powiedz mi dlaczego rok temu normalnie jechała na moim Win 7, wyinstalowalem ja a teraz, po zainstalowaniu zaczyna odpalać i nagle pokazuje komunikat i wywala do Win ? dolączam zrzut ekranu
mam zamontowany TM Overhaul 2-5, logo jest normalne, SH 4 z typową ikoną
Podczas ładowania gry wyskakuje logo Silent Hunter IV Uboot Mission i U-Boot na tle wschodzącego słońca, a w menu głównym w prawym dolnym rogi pisze 1.5? Bo to by znaczyło, że TM jest źle instalowany.
Możesz pokazać zawartość folderu Trigger maru Overhaul 2-5/data w zrzucie? Interesuje mnie, co jest w środku tego folderu .
Dział download. Nie masz takiego przycisku? (patrz załącznik), jak nie, to trzeba to zgłosić adminowi
A co do SH3, to ja nie mam problemów z W7... Ale instalowałeś grę, czy kopiowałeś? Bo kiedyś miałem taki problem, jak nie zainstalowałem gry po reinstalacji Windowsa, a tylko kopiowałem starą kopię (Sh3 normalnie można kopiować, ale raz musi być zainstalowany, aby odpowiednie wpisy w rejestrze zrobić).
#13 Wysłany: 21 Marzec 2018, 18:22
zgadza się, zachod slonca i 1.5 w dolnym prawym rogu a pamietam ze poprzednio przy modach byl U-boot bodajże. / dolączam zrzut z Data TM / SH 3 mam i obraz ISO jak i plytę legal i z niej instalowalem kiedyś i jechala normalnie, ostatnio rowniez instalka z płyty i efekt taki jak opisalem .Przepraszam ze zadalem tak duzo pytan ale trudno znalezc fachowca w tym zakresie, dzięki za pomoc i to ze pytam nie znaczy ze oczekuje jak najszbciej odpowiedzi, )) Co do download - wlasnie ta ikona z lewej kieruje mnie na stronę gdzie podane są ceny za sciagniecie - jakis błąd ???
#14 Wysłany: 21 Marzec 2018, 18:46
poprawka - w wersji z modami poprzednio mialem na obrazie U-booa ale widzianego z gory bardziej, w kzdym bądz razie obraz lgowania byl inny niz ten widziany na tle slonca
No to jedna sprawa jest dla naszego admina... (PL_CMD_Jacek)
Ja skupię się na modowaniu.
Zacznę od tego, że wiesz, że w paincie można przyciąć obraz? Bo strasznie duże pliki wysyłasz
Ale znalazłem błąd. Spójrz na załącznik.
W folderze TMO... nie masz folderu DATA, a kolejny TMO... Więc instalując moda... JSMGE zamiast instalować DATĘ... instaluje folder TMO, który zawiera datę w sobie. No i gra zagląda w folder DATA... a tam ciągle stare pliki.
Rozwiązanie: Wypakuj tak pliki do folderu MODS, aby ścieżka wyglądała:
MODS/NAZWA MODU/DATA
Bo jak masz
MODS/NAZWA MODU/NAZWA MODU/DATA
To JSMGE źle zainstaluje (dlatego prosiłem o to drzewko w mods, bo wtedy od razu bym to zobaczył)
#18 Wysłany: 22 Marzec 2018, 07:43
Yes, yes, yes ! ))) wiedzialem ze fachowiec z prawdziwego zdarzenia pomoże początkującemu podwodniakowi ) co do painta to przepraszam, zapomnialem się ) gra otwiera się na ubocie z napisem Galloping Ghost of the Japanese Coast i jedzie juz normalnie.Super ! Prosilbym cię tylko, jak juz poswięcasz swoj czas, na wskazaniu ktore mody OM mam wlączyc ( wiem ze kto szuka w necie ten znajduje ale są tak rozne wskazowki ze wolę zdać się na tego ktory mi pomógł )- posiadam OpsMonsun V705, OMv705-720, OMEGU v300 pkg, OMEGU V 300 patch6 g- wiem ze najpierw jest TM a pozniej OM ale chodzi mi czy mam te wszystkie wlączyc w kolejnosci rosnącej ? Jeszcze raz dziękuję za rozgryzienie prostego dla Ciebie ale dla mnie tajemniczego błędu )) a co Admina- mam do niego napisac i zalączyc print strony ?
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#19 Wysłany: 22 Marzec 2018, 09:27
Nie trzeba . Ale potrzebuję troszkę czasu by się tym zająć.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#20 Wysłany: 22 Marzec 2018, 11:28
aaaaaa...teraz skumalem ze mialem zaszczyt uzyskac pomoc od samego Admina ! Dzięki za pomoc, wątek uważam za zakonczony, niemniej gdybym w przyszlosci mial jakis problem pozwole sobie na prośbę o pomoc ))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum